Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

 
 
 
Ügyfélfogadás:


Hétfõ : -

Kedd: 7.00 - 13.00
Szerda: 14.15 – 14.30
Csütörtök: 10.00 – 15.00
Péntek: -

Elérhetőségek:

 

Berecz Skolasztika Szociális Intézmény

Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Tiszaug 6064

Rákóczi F. 49.

 

Tel: 56/323-549, 20/278-739-5, 56/328-088

Fax: 56/563-041

Email: bssi@tiszaug.huA Gyermekjóléti Szolgálat alapvető feladata a gyermek családban történő nevelkedésének elősegítése, veszélyeztetettségének megelőzése, veszélyeztetettségének megszüntetése, javaslattétel gyermekvédelmi gondoskodás alkalmazására, a családjából kiemelt gyermek visszahelyezésének elősegítése, utógondozás.
Ezen feladatok ellátásához a szolgálat segítségét ajánlja folyamatosan mindazok számára, akiknek gondjaik adódnak gyermekeik ügyeinek intézésével, ellátások igénylésével, illetve problémáik merülnek fel gyermekük nevelésével, ellátásával kapcsolatban.
A szolgálat segítséget nyújt hivatalos ügyintézésben, tájékoztatást nyújt igénybe vehető ellátásokról, segíti azok igénybe vételét.
A szolgálat szolgáltatásainak igénybevétele önkéntes alapon történik, kivéve, ha hatóság rendeli el.
A gyermekek veszélyeztetettségét leggyakrabban a törvény által jelzésre kötelezett intézmények jelzik, azonban a szolgálat felé bárki jelzéssel élhet, így kérem a lakosságot, hogy értesítsék a szolgálatot, ha a környezetükben élő gyermekek bármiféle elhanyagolását, problémáját észlelik, hogy mielőbb segítséghez juttassák őket.

A Családsegítő Szolgálat segítséget nyújt hivatalos ügyintézésben – pl. segélyek, nyugdíjak, számlákkal kapcsolatos problémák megoldása, - tájékoztatást nyújt igénybe vehető ellátásokról, segíti azok igénybe vételét.  A szolgálat szolgáltatásainak igénybevétele önkéntes alapon történik, kivéve, ha hatóság rendeli el, illetve teljesen DÍJMENTES!

A szolgálat szoros kapcsolatot épített ki a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi központ Tiszakécskei Kirendeltségével, így folyamatos tájékoztatást tudok nyújtani az aktuális álláslehetőségekről, képzésekről, pályázati lehetőségekről. Ezért kérem a vállalkozókat, munkaadókat, munkáltatókat hogy a Családsegítő Szolgálatot is értesítsék az esetleges munkavállalási lehetőségről –így a helyi munkaerő közvetítésében is segítséget nyújthatnánk.


Munkáltatói kedvezmények!


Javasoljuk a munkáltatóknak, hogy minden esetben jelezzék felénk és/vagy a Munkaügyi Kirendeltség felé foglalkoztatási szándékukat ELŐRE! Még abban az esetben is, amikor ismerik a leendő alkalmazottat és nem kérnek toborzást. A Családsegítő Szolgálat a Kirendeltséggel szoros együttműködésben pontos információt tud nyújtani, hogy regisztrált álláskeresőként nyilvántartásban áll-e az illető személy, s adott esetben milyen foglalkoztatási kedvezményt lehetne érvényesíteni  (pl.: Start kártyák – amely kapcsán a munkáltató semmilyen elkötelezettséget, továbbfoglalkoztatást nem vállal a járulékkedvezmény igénybevétele után. Minden támogatás, kedvezmény csak abban az esetben vehető igénybe, ha a munkáltató bejelenti a munkaügyi kirendeltséghez a munkaerőigényét a foglalkoztatás megkezdése ELŐTT, ezután a kirendeltség megvizsgálja az adott álláskereső alkalmazása esetén valamilyen foglalkoztatási könnyítettség jöhet-e szóba, majd kiadja a szükséges igazolásokat, az illető kiváltja a kártyát és/vagy a munkáltató benyújtja támogatás iránti kérelmét és csak ezek után kötődhet a munkaszerződés. Más sorrend esetén nem hívható le foglalkoztatási támogatás/kedvezmény).

Aktuális lehetőség a munkáltatóknak a munkatapasztalat-szerzés támogatása! A vissza nem térítendő legfeljebb 365 napra megállapítható bér+járulék 70%-ának átvállalását olyan munkáltató igényelheti, aki biztosítja a pályakezdő álláskereső képzettségi szintjének megfelelő munkakörben történő alkalmazását és rendezett munkaügyi kapcsolatokkal rendelkezik, köztartozásmentes.

Másik lehetőség pedig a Hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása címet viselő program, melynek keretében a munkavállalóknak nyílik lehetőség tanulásra, munkába állásra, kedvező foglalkoztatási támogatásokkal.

 

A Lakiteleki Nagycsaládosok Egyesülete szeretettel várja azon nagycsaládosok jelentkezését tagjai közé, aki 3 vagy több gyermeket nevel, vagy nevelt fel. A szolgálatnál elolvasható az Egyesület Alapszabálya. Amennyiben felkeltette érdeklődését ez a lehetőség, kérem, keressen engem.

 

A Szolgálat szívesen fogadja egész évben adományozásra felajánlható működőképes háztartási gépeket, kerékpárokat, bútorokat, ruhaneműt, stb. Amennyiben ilyen jellegű felajánlása lenne, jelezze felém telefonon, vagy emailben.